U21 – Jongens

Dit is de hoogste leeftijdscategorie van de jeugdreeksen. Uiterste leeftijd van deze jongens is 20 jaar. Aangezien we in het seizoen 2018-2019 niet over een U21 team beschikten, was het noodzakelijk om deze ploeg te bouwen.  Jonge spelers van andere clubs werden aangetrokken om mee in dit verhaal te stappen. 

Het verhaal van het U21 team dat in het seizoen 2019-2020 zal aantreden, is er eentje met potentieel.  De jonge spelers kunnen 3 jaar volop groeien en zichzelf verder ontwikkelen om daarna klaar te zijn voor de overstap naar de seniors. Met dit team wordt dan ook op Niveau 3 gespeeld, zodat de spelers maximaal de kans krijgen om hun vaardigheden en competenties uit te bouwen en nadien kunnen doorgroeien naar een seniorenploeg. Zo ver mogelijk geraken in de bekercompetitie is eveneens een must om ervaring op te doen.

Ook op dit niveau blijven we verder inzetten op de Read & React filosofie, zodat de posities in het team dynamisch blijven. Wie dat wil, kan net zoals bij de U18 met ondersteuning van de club ook aanvangen om een coaching diploma te behalen binnen onze Coach the Game pijler.

U21 spelers trainen twee keer per week 1.5 uur met hun team waarvan 1 keer in sporthal De Voorstad en 1 keer op vrijdag in sporthal Denderdal en optioneel 1 keer per week 45 minuten shooting.

U21 coaches voor het seizoen 2019-2020 zijn Yannick Verbeeck en Frank Van de Meersche.