U16 – Jongens

Dit is de tweede leeftijdscategorie van de hoge ringen. Vanaf nu worden jongens en meisjescompetities opgesplitst en moet een ploeg uitsluitend uit jongens bestaan, allen tussen 14 en 16 jaar oud, die spelen met een bal maat 7 zoals de seniors.

Op dit niveau worden de individuele basistechnieken verder geperfectioneerd en is inzicht in de 4 basislagen van de Read & React filosofie een must. Verfijning van de diverse opties in de verschillende layers is permanent aanwezig in de trainingen en daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan individuele conditie-opbouw, aangezien dit een noodzaak is om dynamisch te kunnen spelen met eveneens veel bewegingen zonder de bal.

Sommige spelers krijgen misschien ook meer een duidelijke positie in de ploeg en sleutelspelers staan meer minuten op het terrein. Vanaf nu gaan we volop voor resultaat. De spirit om te winnen gaat echter hand in hand met fairplay. Vanaf deze leeftijd worden de spelers in het kader van onze Ref the Game pijler gestimuleerd om scheidsrechter te zijn tijdens wedstrijden van de lage ringen (U10-U12). Ze worden hierbij extra begeleid door onze Reffing Ambassador en via interne en externe opleiding (YOUTH Official) geholpen om dit met het nodige vertrouwen te kunnen aanpakken.

We spelen ook in deze leeftijdscategorie met 1 ploeg tijdens het seizoen 2021-2022.
Coach Patrick De Borger neemt de spelers onder zijn vleugels.

U16 spelers trainen twee keer per week 1.5 uur met hun team.