U14 – Meisjes en jongens

Dit is de eerste leeftijdscategorie van de zogenaamde hoge ringen, maar er wordt nog steeds met een bal maat 5 gespeeld. Het is tevens de hoogste leeftijdscategorie waarin nog gemengd mag worden gespeeld. Iedereen is tussen 12 en 14 jaar oud. Op dit niveau moeten de individuele basistechnieken perfect beheerst worden en wordt spelinzicht alsmaar belangrijker. Extra layers en opties van de Read & React filosofie worden in praktijk omgezet tijdens de trainingen en de wedstrijden.

Individuele conditie opbouw wordt gestimuleerd tijdens de off-season periode aan de hand van looptrainingen en een verplichte looptest van 5km in 30 minuten aan het einde van de zomervakantie.

Aangezien Read & React niet terugvalt op vaste spelersposities krijgt iedereen de kans om zich in alle rollen op het veld te vervolmaken. Sleutelspelers staan misschien meer minuten op het terrein om een mooi matchresultaat te behalen, maar iedereen krijgt speelkansen, wat zeker en vast bijdraagt tot het ontwikkelen van de groepsgeest.

Dit seizoen hebben we twee U14 ploegen op twee verschillende niveaus: N3 en N4.

De spelers trainen twee keer per week 1.5 uur met hun team en worden aangeraden 1 keer per week 45 minuten shooting te volgen op zondag. U14A coach voor het seizoen 2019-2020 is Patrick De Borger. U14B coach voor het seizoen 2019-2020 is Joeri DeKoninck.