U12 – Meisjes en jongens

Op deze leeftijd wordt er nog steeds gemengd gespeeld en zijn alle jongens en meisjes tussen 10 en 12 jaar oud. Kwaliteit van de opleiding is op deze leeftijd cruciaal en basistechnieken worden steeds verder uitgebreid, maar naast individuele oefeningen winnen voornamelijk de groepsoefeningen op passing en read & react layers 1 en 3 aan belang. Wat doe ik na passing, hoe plaats ik me op het terrein en hoe neem ik de juiste beslissing, zowel wanneer ik de bal heb, als wanneer ik zonder bal mee beweeg.

Iedereen krijgt speelkansen en het wedstrijdverloop stemt meer en meer overeen met het FIBA spelverloop, nl. 4 periodes van 10 minuten met chronostop. Zowel persoonlijke als ploegfouten worden van belang en vanaf deze leeftijd wordt ook een rangschikking opgemaakt. Het resultaat wordt dus geregistreerd, maar mag niet ten koste gaan van ieders spelplezier en maximaal aantal speelminuten.

We schreven voor seizoen 2021-2022 twee ploegen in.

U12 spelers trainen twee keer per week 1.5 uur met hun team en optioneel 1 keer per week skill training, om hun vaardigheden verder aan te scherpen.

U12A coach voor het huidige seizoen is Sven Lefevre, U12B coach is Sven Demaret.