U10 – Meisjes en jongens

Deze jongens en meisjes zijn tussen 8 en 10 jaar oud. Spelbeleving en kwaliteit van de opleiding hebben duidelijk voorrang op het resultaat. De basistechnieken worden uitgebreid, vooral passing en dribbelen worden belangrijker, maar ook defense bewegingen krijgen een plaats in de oefeningen. Vanaf deze leeftijd differentiëren we in 2 ploegen, zodat iedereen op zijn tempo kan groeien.

Een ploeg bestaat uit maximaal 10 à 12 spelers en vanaf U10 wordt er 4 tegen 4 gespeeld met een bal maat 5 op 3/4den van een normaal terrein. Via een rotatiesysteem tijdens de wedstrijd, komen alle kinderen evenveel aan bod en kunnen ze voldoende wedstrijdervaring opbouwen. De tijd wordt niet gestopt tijdens de wedstrijd, maar persoonlijke fouten worden bijgehouden en de score wordt genoteerd per periode. Er is een ‘winnaar’ aan het einde van de match, maar deze uitslag wordt niet geregistreerd in een klassement.

U10 spelers trainen 2 keer per week 1,5 uur met hun team en optioneel 1 keer per week 45 minuten shooting op zondag. Alle trainingen gaan door in Sporthal Denderdal.

U10 coaches voor het seizoen 2019-2020 zijn Nico Verhaegen en Sven Demaret.