Ref the Game

Ref the Game is onze tweede sportieve pijler, want voor sommigen is het leiden van een wedstrijd een natuurlijk talent. Ze bieden zich spontaan aan tijdens de training om het fluitje op te nemen en ook die vaardigheid stimuleren we graag.

Dankzij onze jaarlijkse interne reffing opleiding bieden we alle spelers vanaf U14 leeftijd de kans om in te stappen in een beurtrol, die vanaf U16 tot seniors verplicht is. Fair play leren appreciëren door ook zelf in te staan voor het begeleiden van enkele wedstrijden, biedt alle spelers een andere blik op dit aspect van het basketbal.

Ze worden begeleid dankzij een combinatie van onze eigen opleidingen gegeven door officiële scheidsrechters aangesloten bij de club en de mogelijkheden die Basketbal Vlaanderen vandaag biedt met de Youth Official sessies. Onze Reffing Ambassadors Sven en Tamara staan garant voor degelijke begeleiding van dit traject.

Ref the Game: want ook andere talenten moet je stimuleren, niet alleen omdat het noodzaak is, maar omdat het onze keuze is om jongens en meisjes ook die kansen te bieden, dat is waar onze tweede pijler voor staat !