Over ons

Onze visie

Basketclub Erembodegem wil samen met haar coaches en bestuursleden ten volle tegemoet komen aan de sportieve verwachtingen van haar spelers. Daarom worden op sportief vlak de ontplooiing en de prestaties van iedere speler opgevolgd rekening houdend met haar of zijn capaciteiten. Naast het sportieve aspect hechten we veel belang aan het sociale aspect. Basket is een teamsport bij uitstek, die naast technische doelstellingen zoals snelheid en balbeheersing ook het gevoel voor samenspel, inzicht en respect voor elkaar aanscherpt.

Deze algemene visie heeft zich bijgevolg vertaald in een sportieve visie die bestaat uit 3 belangrijke pijlers: Play the Game, Ref the Game en Coach the Game. Ze geven onze missie We LEAD Basketball duidelijk vorm en laten iedereen meegenieten van de basketsport op een gedifferentieerde manier.

Play the Game staat voor ‘Everyone is a star’, wat concreet betekent dat we inzetten op het gebruik van eindtermen in functie van de nieuwe niveaus van de jeugdcompetitie om iedereen meer te laten halen uit deelname aan een team op zijn niveau. De Read & React filosofie staat daarbij garant voor spelplezier van iedereen.

Ref the Game zien we als de ideale optie voor ‘Fair play by everyone’. We werken met een reffing beurtrol vanaf 2e jaars U14, stimuleren deelname aan de YOUTH official opleiding en reffing talentdetectie en ondersteunen dit alles sterk via interne opleiding door ervaren scheidsrechters die wekelijks op het terrein staan.

Door tot slot ook in te zetten op Coach the Game garanderen we ‘A future for everyone’. Sommige spelers willen immers meer waarmaken dan hun eigen basketbal ambitie. Onze 5030 Basketbalschool fungeert daarbij als eerste opleidingslijn en daarna zijn er voldoende opties om coaching skills uit te bouwen in alle leeftijdscategorieën en niveaus.

LEAD

Onze missie

L staat voor lokaal, met andere woorden een club van Erembodegem voor de jeugd van Erembodegem, waarin alle niveau’s van talenten zich kunnen ontwikkelen in een ontspannen en familiale sfeer.

 

E staat voor engagement. Sociaal engagement door een samenwerkingsproject met het OCMW, initiatienamiddagen voor scholen en integratie van jongeren die het moeilijk hebben (Project Basket Voor Jou). Economisch engagement om de belangen en de middelen van onze leden en sponsors op een deontologische wijze te verdedigen en aan te wenden voor alle spelers.

 

staat voor ambitie om de referentie te worden in onze streek omtrent jeugdopleiding gedragen door drie pijlers: Play – Ref – Coach. Ambitie om opleidingen tot scheidsrechter en coach te ondersteunen in samenspraak met alle partijen en de samenwerking met andere jeugdclubs te bevorderen in lijn met ieders groeimogelijkheden.

 

D staat voor duurzaam, dankzij een bestuur dat strikt de op haar van toepassing zijnde wetten en reglementen zal naleven. Met een beheer van de financiële middelen dat de opbouw van een spaarreserve toelaat om de toekomst te garanderen. Een duurzaam bestuur waar clubbelang primeert op individueel belang.