Interessante links & info

Tussenkomst mutualiteit

Als sportend lid van onze club heb je de mogelijkheid om bij je mutualiteit een financiële tussenkomst te bekomen in het lidgeld. Wie in ons Sportadministratie platform zijn mutualiteit aanduidt bij de rubriek ‘Medisch’ in zijn clublidgegevens, krijgt automatisch dit document aan de start van het seizoen.

Lukt dat niet, dan kan je hier alvast het document aanvragen.

Het ingevulde exemplaar met handtekening van het secretariaat bezorg je daarna aan je mutualiteit voor terugbetaling. Voorwaarde is dat het lidgeld volledig voldaan is.

Medische fiche

Iedere speler moet dit samen met zijn huisarts invullen aan het begin van het seizoen. Het origineel wordt bewaard in het spelersboek en moet verplicht aanwezig zijn om te kunnen deelnemen aan wedstrijden.

Wij sturen een blanco document mee samen met de uitnodiging voor het lidgeld of je kan het ook HIER downloaden. Vergeet niet onze clubnaam BBC EREMBODEGEM en ons stamnummer 5030 te vermelden. Eén ingevuld exemplaar volstaat.

Verzekeringsdocument

Heb je een sportongeval, twijfel dan nooit om langs te gaan bij een dokter voor een vaststelling. De verklaring van de arts kan dan samen met een korte beschrijving van het ongeval digitaal worden aangegeven via het Ethias EXTRANET. Alle aangesloten leden zijn verzekerd tijdens de trainingen en wedstrijden voor lichamelijke letsels.

De verzekeraar zal zelf bepalen of alle criteria voldaan zijn voor aanvaarding als sportongeval. Laattijdige aangiftes worden steeds met meer aandacht bekeken, dus liever meteen een melding maken.

Zodra het secretariaat een dossiernummer ontvangt via de webapplicatie van Ethias, zullen wij je hierover informeren en kan je rechtstreeks de gemaakte kosten doorgeven aan Ethias.

Meer vragen over de volledige procedure, aarzel dan niet om ons te contacteren. Enkel de clubsecretariaten hebben rechtstreeks toegang tot de Extranet applicatie.

 

Fiscale attesten en betalingsbewijzen

Voor sportstages kan de club jullie de nodige fiscale attesten bezorgen (geldig voor kinderen tot en met 12 jaar) om bij jullie aangifte van het betreffende aanslagjaar te voegen. Deze documenten worden je automatisch meegegeven op het einde van iedere sportstage.

Ook een betalingsbewijs voor diverse doeleinden kunnen we jullie op simpel verzoek bezorgen.

Mutatie

Wil je graag overstappen naar een andere club, dan kan dit door middel van gebruik te maken van de standaard ontslagbrief, op basis van het decreet van de niet-professionele sportbeoefenaar dd 24/07/1996. Deze brief kan je HIER downloaden.

De mutatie periode loopt van 01/05 tot 31/05 in hetzelfde jaar.

Dit document moet aangetekend verzonden worden. Voor clubs die aangemeld zijn voor de electronische procedure bij Basketbal Vlaanderen kan dit via een electronische verzending. Voor andere clubs dient de verzending enkel van de ontslagbrief nog te gebeuren via een postpunt. De postdatum geldt als bewijs. In beide gevallen wordt het verzendbewijs toegevoegd aan het effectieve mutatiedocument (te verkrijgen bij het secretariaat van de nieuwe club). Dit document moet eveneens worden ingevuld en ondertekend door de betrokken speler en bestuursleden van de nieuwe club.