Geschiedenis van de club

Een onbeschreven blad is het begin van een nieuw boek…

Zoals ons stamnummer (5030) doet vermoeden, zijn we één van de jongste basketclubs van Vlaanderen. In april 2013 besliste het toenmalige jeugdbestuur een nieuwe vzw te stichten en op 21/05/2013 werd Basketclub Erembodegem vzw geboren dankzij de publicatie in het Belgisch Staatblad.

Dankzij een snelle procedure volgde onmiddellijk erkenning bij de Vlaamse Basketballiga en de Stad Aalst, zodat spelen in seizoen 2013-2014 meteen mogelijk werd. Een eerste seizoen om nooit te vergeten, want vanop letterlijk de achterste banken van de Oost-Vlaamse VBL afdeling konden we een mooi eindresultaat voorleggen en meteen ons diploma ophalen voor de kampioenschapstitel in 4e provinciale. Daarnaast leverden ook onze jeugdploegen direct knappe prestaties met o.a. een finaleplaats in de Beker van Oost-Vlaanderen voor de U12 benjamins.

De daaropvolgende seizoenen volgde een extra kampioenstitel voor de seniors in 3e provinciale en een goed jaar in 2e provinciale. Deze mooie prestaties werden aangevuld met degelijke resultaten van onze inmiddels 10 jeugdploegen. Hoogtijd op dat ogenblik om onze spelerspiramide te verstevigen. Dus werden de initiatiegroepen voor U10 en U12 spelers in het derde seizoen verder onderbouwd met de 5030 Basketbalschool. De ideale manier om ook de allerkleinsten te laten proeven van basketbalplezier en spel.

Het was een schot in de roos, want zoals onze missie We LEAD basketbal leert, zijn we ambitieus en willen we groeien en iedereen kansen bieden om te sporten en te schitteren op het terrein. We groeiden uit tot een club met meer dan 260 leden waarvan 185 spelers en een naam die al meteen iets te betekenen heeft in het Oost-Vlaamse basketbal landschap. Vorige seizoen zetten we de kroon op het geduldige werk van onze jeugdopleiding met een eerste kampioenstitel voor onze provinciale U14. Voor het nieuwe seizoen groeit onze club verder met 2 extra jeugdteams en staan nieuwe uitdagingen voor de deur zoals herindeling van het jeugdsportkader en verdere digitalisering.

We maakten de voorbije jaren duidelijke keuzes in onze 3 sportieve pijlers: play the game, ref the game en coach the game en blijven inzetten op onze sociale missie, zodat basketbal een sport kan zijn voor alle kinderen en tieners in en rond Erembodegem. We willen met andere woorden een kwalitatieve opleiding bieden niet alleen aan de allerbesten, maar aan iedereen die graag speelt, reft of coacht en de sport een warm hart toedraagt.

“Een onbeschreven blad is het begin van een nieuw boek”, zegt een citaat van een Nederlandse dichter. Wij hebben alvast enkele mooie pagina’s gevuld aan de start van dit nieuwe boek en heten jullie van harte welkom bij de nieuwe Basketbalclub van Erembodegem met stamnummer 5030.