Coach the Game

Coach the Game is onze derde sportieve pijler. Jongens en meisjes die zelf al jaren basket spelen willen misschien graag hun eigen passie doorgeven aan anderen. Op het terrein voelen ze zich goed, maar ze voelen zich nog beter wanneer ze hun eigen kennis en vaardigheden mogen overbrengen. Ze werken graag met kinderen of kijken op naar top coaches in het NBA, die het beste uit hun teams halen. Welnu, ook daarvoor is ruimte in onze club.

In de schoot van onze basketbalschool kunnen spelers vanaf U18 leeftijd een jaar meedraaien in de brede coaching staff op zondagochtend. Je staat er nooit alleen voor en er is een uitgebreid arsenaal aan oefeningen beschikbaar die je kan aftoetsen met de ervaren staff. Je leert kinderen observeren en beoordelen, maar vooral ook stimuleren om hun grenzen te verleggen. Ze zijn een dankbaar publiek, want ze hebben keiveel zin om te spelen.

Wil je verder doorgroeien, dan helpen we je met het zoeken van een geschikte opleiding bij de Vlaamse Trainerschool (VTS) en ook stage lopen binnen onze eigen club behoort tot de opties. Coach Yves onze sportief verantwoordelijke neemt je mee op sleeptouw en leert je de kneepjes van het coaching vak.

Coach the Game: zowel je eigen als andere spelers hun ambities mee helpen waarmaken, is uniek en waardevol. Wij helpen je graag ook deze doelstelling realiseren, dat is waar onze derde pijler voor dient !