Balschool 5030

Op zondag bieden we in Sporthal Denderdal wekelijks 5030 Basketbalschool aan voor de allerkleinsten vanaf de leeftijd van 4-5 jaar. Onder de sportieve leiding van coach Yves en coach Isabelle, beiden gediplomeerde Multimove coaches en een uitgebreid team jonge coaches worden iedere week in het kader van een leuk thema allerhande bewegings- en balbehendigheidsspelletjes uitgewerkt voor kinderen van 4,5 tot en met 7 jaar. Op deze leeftijd krijgen kinderen minstens 2 jaar de tijd om rustig te ontwikkelen en te ontdekken of balsport iets voor hen is.

Wie tussen 7 en 9 jaar is, nog nooit basketbal deed, maar toch zin heeft om specifiek in te zetten op basketbalvaardigheden, volgt in een gedifferentieerde groep op ditzelfde tijdstip eveneens eerst een jaar 5030 Basketbalschool vooraleer aan te sluiten bij de U8 of U10 ploeg.

Ieder jaar opnieuw worden de kinderen op basis van een eindbeoordeling ingedeeld in niveaugroepen in functie van hun vaardigheidsniveau, zodat iedereen kan doorgroeien op zijn tempo. Er wordt gewerkt met permanente evaluatie van alle spelers door de voltallige coaching staff.

Dit initiatief vormt de basis van onze algemene sportieve werking. Belangrijkste doel is kinderen die zin hebben in beweging kennis te laten maken met sport en spel en meer specifiek basketbalsport. De nadruk ligt op zo veel mogelijk verschillende bewegingsvaardigheden, waarbij het gebruik van de bal(len) op een speelse manier geïntegreerd is. Spelerderwijs verwerven ze bovendien een stukje team spirit.

De basketballes gaat komend seizoen door vanaf 10h00 dus ben je best aanwezig in sportieve outfit (eventueel een flesje water meebrengen) vanaf 9h45. De eerste twee sessies mag je gratis komen proberen. De nieuwe lessenreeks start vanaf 22 september 2019. Reserveren voor volgend seizoen kan vanaf 1 mei 2020 of door nu een plaats op de wachtlijst te vragen. Inschrijven en reserveren is ENKEL mogelijk door een e-mail te sturen naar ons algemene e-mail adres (zie contact pagina). Meer info krijg je vervolgens via e-mail of tijdens een persoonlijk gesprek met iemand van het bestuur.