Balschool 5030

Tijdens het huidige seizoen 2020-2021 bieden we in Sporthal De Voorstad wekelijks 5030 Basketbalschool aan voor de allerkleinsten vanaf de leeftijd van 4-5 jaar, telkens op zondagochtend onder leiding van coaches Isabelle, Thomas, Rikkert, Sadyo en Dimitri.

Volgend seizoen zullen we 5030 Balschool aanbieden voor kids geboren tussen juni 2013 en juni 2016, maar deze keer op woensdagnamiddag.
Onder de sportieve en enthousiaste leiding van coaches Maarten, Nico en Sadyo laten we de kinderen proeven van allerhande bewegings- en balbehendigheidsspelletjes, specifiek uitgewerkt voor hun leeftijdscategorie volgens de Multimove principes. Op deze manier krijgen kinderen minstens 2 jaar de tijd om op hun eigen tempo, zonder enige druk, te ontdekken of balsport iets voor hen is.

Al spelenderwijs worden de absolute basisbasketbalvaardigheden aangebracht, om de stap naar basketbalcompetitie (op U8 of U10) zo klein mogelijk te maken, wanneer het respectievelijke kind interesse vertoont om zich verder te ontplooien binnen de mooie basketbalsport.

Ieder jaar opnieuw worden de deelnemende kinderen, op basis van een eindbeoordeling van de begeleidende coaches, ingedeeld in niveaugroepen in functie van hun vaardigheidsniveau. De voltallige coaching staff evalueert alle spelers op permanente basis, zodoende bij te sturen waar nodig.

Dit initiatief vormt de basis van onze algemene sportieve werking. Belangrijkste doel is kinderen die zin hebben in beweging, kennis te laten maken met sport en spel, en in het verlengde basketbalsport. De nadruk ligt op zo veel mogelijk verschillende bewegingsvaardigheden, waarbij het gebruik van de bal(len) op een speelse manier geïntegreerd is. Ook zetten we sterk in op sociale vaardigheden, waarbij respect voor elkaar en voor coaches een belangrijke rol spelen. Op die manier verwerven ze een stukje team spirit, door samen successen te ervaren.

De exacte locatie en het tijdstip van dit actieve uurtje (wat je het beste beleeft in sportieve outfit, met een flesje water) houden we nog even geheim. Zodra we meer informatie hebben omtrent de beschikbaarheid van de zaal, delen we dit onmiddellijk mee.

De eerste twee sessies bieden we kosteloos aan, als proefmoment.
De effectieve lessenreeks start eind september 2021, de exacte datum valt nog nader te bepalen.
Reserveren voor volgend seizoen kan nu al, via onderstaande link.
Registratieformulier

Meer informatie kan steeds verkregen worden via ons secretariaat (zie contact pagina voor het algemene e-mailadres), of tijdens een persoonlijk gesprek met iemand van het bestuur.